BÆREDYGTIGT

Meget mere end bare en dråbe i havet

Despite

Hvert år produceres der næsten 400 millioner tons plastik, 6 milliarder plastikposer og milliarder af plastikflasker. Plastik laves af olie og der bruges årligt ca. 150 millioner tønder for at mætte verdens behov for plastik. Mere end halvdelen af det går til at producere polyester. Det er altså omkring 90 mio. tønder olie hvert år! CO2 aftrykket er enormt, og så ender meget af al det plastik med at forurene verdenshavene.

Plastik ødelægger miljøet og dræber liv.
Det er ikke bare vanvittigt. Det er fuldstændig forrykt.

Vi kæmper for både at reducere produktionen af plast, og genbruge så meget af den om muligt. Vi vil have dig til at tro på reinkarnation af dine ting. Vi lover dig, at det vil være din indsats værd – på trods af, at det kan virke som en dråbe i havet.

Despite's 8 leveregler

Despite

1. Bliv ved og ved

Vi kan ikke alene ændre verden eller helt fjerne alt plast fra havene og naturen. Men hver dag prøver vi at gøre bare en lille forskel.

2. Konstant udvikling

Vi fremstiller cool, premium active og casual wear baseret på 100% på genbrugsmaterialer og anden bæredygtig teknologi. Desværre er ikke alle elementer mulige at lave fra genanvendelige materialer (endnu). Det gælder fx “stretch-materiale” som elastan. Derfor indeholder nogle af vores produkter kun 80-95% genbrugsmateriale. Beklager – vi arbejder på sagen.

3. Spar vand

Vand er en knap ressource. Så vi forsøger at spare på den. Derfor foretrækker vi genbrugsmaterialer eller råvarer som vokser ekstremt hurtigt i naturen, uden at bruge kemikalier og ekstreme vandmængder.

4. Find alternativer

Ja, vi producerer bl.a. vores tøj i Asien. Desværre kræver det en vis transport og vores varer kommer med tog, som trods alt er det mest fornuftige. Vi leder konstant efter nye løsninger, der ikke behøver at rejse så langt. Vi vælger hver gang den bedste samlede løsning.

5. Genbrug igen og igen

Vi vil ændre modebranchens køb-og-smid-væk-kultur. Det handler om at forbruge bedre i stedet for mere. Vi arbejder på en løsning, så du får en særlig rabat på dine nye Despite varer, hver gang du returnerer dine udslidte udgaver til os. Stay tuned.

6. Tænk anderledes

Vores ambition er klart at gøre det lettere, sjovere og mere “sexet” at ændre den livsstil, der skaber så store problemer for havene, for dyrelivet og ja, for hele planeten. Vi kan ikke revolutionere verden – men små skridt er bedre end ingen.

7. Kvalitet er en selvfølge

Vi forsøger at udvikle produkter med den længst mulige holdbarhed – hvilket gør det nemmere at re-inkarnere dem, når de skal udskiftes.

8. Støt andre

Vi arbejder efter FN’s verdensmål om bæredygtighed. Og vi prøver at gå foran med et godt eksempel. Vi er altid helt ærlige og vi ved, at der er langt vej til den perfekte verden. Også for os. 5% af vores overskud går direkte til organisationer, der bekæmper plastikforurening som: WWF Seapartner, PlasticChange og ReSea.

Et interessant citat fra
internetmediet SpringWise:

Despite

“One kilogram of cotton – equivalent to the weight of a shirt and pair of jeans – can take as much as 10,000–20,000 litres of water to produce.

There is no one single method being used to manufacture more sustainable textiles. Rather, innovators are turning to a variety of technologies in order to use recycled materials, plant-based fibres and even bioengineered textiles grown using live organisms. So, how will sustainable textiles work?

Using recycled plastic
One eco-friendly option is to create textiles out of recycled materials. For example, PET plastic (like that used in water bottles) can be recycled into yarn that is then woven into a fabric. The plastic is first processed into flakes, then the flakes are melted and pulled into a yarn. The resulting fabric has a carbon footprint 50 per cent lower than organic cotton, 90 per cent lower than nylon and 75 per cent lower than polyester.”

Hvorfor i alverden en flyvende flodhest?
Ja, hvorfor ikke?

Despite

En flyvende flodhest som logo for et bæredygtigt active wear mærke?
Er I komplet tossede eller hvad?

Lidt måske. Men vi elsker bare flodheste.
De er nuttede, men alligevel blandt verdens allerfarligste dyr.
De er store, men alligevel superhurtige. Og selvom de ser klodsede ud, så skal man ikke undervurdere dem. Hverken på land eller i vand.

Så, vi synes en flyvende flodhest er helt perfekt.
Et paradoks, der siger det hele!

Despite_hippo_Circle_rust

UNDERSPILLET
MINIMALISME

Gør en forskel nu.
Despite everything.

Despite_hippo_Circle_rust

UNDERSPILLET
MINIMALISME

Gør en forskel nu.
Despite everything.